Happy 2be You  

Coaching & Begeleiding


Even voorstellen!

 

Ik ben Michelle Widdershoven. 33 jaartjes jong en onwijs trotse mama van mijn dochtertje van 5 jaar. Inmiddels ben ik alweer ruim 4 jaar alleenstaande mama: dubbel de liefde, dubbel de knuffels!
Ruim 2 jaar geleden besloot ik naar de huisarts te gaan in verband met mijn enorme, al lang aanhoudende/erger wordende vermoeidheid, slapeloosheid, paniekaanvallen en stress-gevoelens.
Doodmoe kwam ik thuis van mijn werkdagen. En ondanks het feit dat ik ontzettend vermoeid was, kon ik 's avonds in bed juist de slaap niet meer vatten. Het leek wel alsof ik zo vermoeid was, dat ik bij wijze van spreken, eind van de middag al over mijn slaap heen was. Hierdoor werd mijn vermoeidheid alleen nog maar erger. Nachten lang was ik praktisch wakker en staarde figuurlijk naar het plafond. Of ik viel uiteindelijk in slaap en hoorde de wekker niet. De wekker? Wat zeg ik. In die tijd had ik wel 10 wekkers staan, maar toch sliep ik er doorheen. Bizar! En dan was verslapen voor mij iets wat normaliter totaal niet bij mij hoorde. Uit den boze zelfs.
En dan het werk. De enorme drukte op het werk trok ik gewoonweg niet meer. Ik had vaak letterlijke paniek-aanvallen: trillende handen, hartkloppingen en het gevoel alsof ik flauwviel. Destijds meermaals huilend bij mijn manager gestaan ook. En ik had steeds meer een continue gevoel van opgejaagd zijn, stress, spanning, rugklachten, gewichtsverlies et cetera.
Ondanks dat, durfde ik niet
direct naar de huisarts hoor. Want ik en het niet meer allemaal zelf aan kunnen? Ik die een soort van opgeeft/toegeeft mijn grenzen bereikt te hebben? Dat bestond toch niet? Ik vond dat zó ontzettend moeilijk. Even slikken en weer doorgaan, toch?
Maar uiteindelijk werden mijn klachten van kwaad tot erger en besefte ik mij steeds meer en meer, dat het zo ook niet langer door kon gaan en hoogstwaarschijnlijk zelfs alleen maar van kwaad tot erger zou worden. En dat moesten we natuurlijk niet hebben. Sowieso al niet, maar laat staan als (alleenstaande) mama!
Bij de huisarts werd ik al snel doorgestuurd naar de GGZ-Praktijkondersteuner en tevens kreeg ik van mijn huisarts het dringende advies om mij per direct ziek te melden op mijn werk. In ieder geval even een time-out te nemen. Dat heb ik dan uiteindelijk ook maar braaf gedaan. Maar ergens voelde
ik mij zo enorm gefaald! Gefaald naar mijzelf toe, gefaald naar de buitenwereld en ik kon het dan ook maar moeilijk bevatten dat ik het eventjes allemaal niet meer helemaal geregeld kreeg. Dat ik eventjes niet meer alle ballen tegelijk hoog wist te houden. 
Na een aantal onderzoeken, testen en gesprekken met de GGZ-Praktijkondersteuner, werd ik al gauw doorgestuurd naar een psycholoog voor verdere behandelingen. Hierin volgde ik allereerst een burn-out traject. Gevolgd door een pittig EMDR traject, waarin ik werd geholpen met mijn traumatische klachten. Het was keihard werken aan mijzelf. Ontzettend confronterend ook. Maar wat ben ik ontzettend blij en dankbaar dat ik deze mogelijkheid destijds heb gekregen.
Dat ik aan mijzelf kon en mocht werken. Dat ik de mogelijkheid kreeg om mijn rugzakje deels te mogen legen, nog meer over mijzelf leerde en vooral, weer dichtbij mijzelf terug kwam te staan!

 

Tevens heb ik de afgelopen jaren bij meerdere bedrijven mijn kennis en ervaring ingezet om mensen te begeleiden, coachen en trainen. Daarnaast heb ik deelgenomen aan diverse cursussen zoals 'Sociale Psychologie', 'Communicatieve vaardigheden' en 'Coaching & Begeleiding'.
Nadat ik zelf hersteld was van mijn burn-out, ben ik dan ook de opleiding tot 'Burn-out coach' gaan volgen en heb ik met succes mijn diploma behaald.

Vol enthousiasme wil ik mijn eigen kennis en ervaring dan ook inzetten om andere mensen te mogen coachen en begeleiden ter voorkoming van een burn-out, als ondersteuning tijdens een burn-out en bij het herstel van een burn-out.

En zo werd 'Happy 2be you - Coaching & Begeleiding' dan ook geboren!

  

 

 


E-mailen
Bellen
Info
Instagram